Updates over het coronavirus (COVID-19)

Getaround-CommunityBlog-FilingClaim.png

Getaround werd opgericht als gemeenschap, met als doel om mensen een betere manier van autodelen te bieden. Aangezien het coronavirus een als maar grotere impact begint te hebben op onze steden, vinden we dat onze steun aan onze gemeenschappen belangrijker dan ooit is. 

Wij staan voor je klaar

De veiligheid van onze gemeenschap is onze grootste prioriteit. Rekening houdend met de voorschriften van de overheid en plaatselijke gezondheidsinstanties, hebben we onze gebruikers gevraagd om zich enkel te verplaatsen wanneer dit noodzakelijk is. Dit geldt zowel voor ritten op Getaround als andere vervoersmiddelen. We weten dat deze annuleringen een invloed zullen hebben op je inkomsten, maar de gezondheid en de veiligheid van onze gemeenschap moet voorop staan. 

Voor de mensen die in deze periode moeten reizen, blijft Getaround zo veel mogelijk de gebruikelijke service bieden.

Voor de mensen die in deze periode moeten reizen, blijft Getaround zo veel mogelijk de gebruikelijke service bieden. In de steden waar Getaround Connect beschikbaar is, kunnen huurders een auto zoeken, reserveren en openen met de app, en zo volledig autonoom blijven bij het ophalen en terugbrengen van de auto. 


Om de verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan, vragen we je je auto zo vaak mogelijk tussen twee verhuringen te reinigen, rekening houdend met de volgende gezondheids- en veiligheidsvoorschiften: 

c1.png

Reinig en desinfecteer plekken die veel aangeraakt worden. Dit zijn o.a. Het stuur, de versnellingspook, het dashboard en de sleutels.

Was je handen met water en zeep voor en na het gebruiken van de auto. Probeer je mond, ogen en neus niet aan te raken totdat je je handen hebt gewassen.

c3.png

Bied indien mogelijk desinfecterende gel en schoonmaakdoekjes aan. Laat deze in de auto liggen om huurders aan te moedigen deze te gebruiken. 

Om huurders te herinneren aan deze hygiënevoorschriften, kan je deze flyer printen en op het dashboard of in het handschoenenkastje bewaren.

We begrijpen dat sommige eigenaars hun auto’s liever niet willen delen in deze periode. In dat geval kan je kosteloos je aankomende verhuringen annuleren.

Wat wij doen om jou te beschermen

We nemen extra maatregelen om de gezondheid en veiligheid van onze gemeenschap van huurders en eigenaars te beschermen, waaronder:

  • Kosteloos annuleren. Indien je aankomende verhuringen hebt die je wil annuleren, kan je dat meteen doen via de app of via de website. Je betaalt geen annuleringskosten. Lees ons helpcenterartikel voor meer informatie.

  • Onderbreking installaties Getaround Connect. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van onze installateurs, hebben we alle afspraken voor het installeren en de-installeren van de box tot nader order uitgesteld.

  • Plaatsen van auto’s in quarantaine. Indien we op de hoogte worden gebracht dat jouw auto in contact is geweest met iemand die positief getest werd op het virus, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten. Je auto zal dan gedeactiveerd moeten worden, 4 dagen in quarantaine worden geplaatst of worden gereinigd voordat je zoekertje weer geactiveerd kan worden. Let op, we hebben bewijs nodig dat je auto grondig gereinigd is.

  • Alert en voorbereid blijven. Ons team houdt de laatste ontwikkelingen en de voorschriften nauwlettend in de gaten. We nemen de nodige voorzorgsmaatregelen en passen onze diensten aan in lijn met de aanbevelingen van de autoriteiten.


We blijven ons richten op jouw noden, terwijl we onze gemeenschappen en onze Getaround-medewerkers beschermen. Indien je contact met ons wil opnemen, dan rekenen we op je geduld en je begrip. Het kan zijn dat onze klantenservice iets minder snel dan normaal kan antwoorden.

We willen je bedanken dat je deel uitmaakt van onze autodeelgemeenschap. We hopen dan ook dat zowel jij als je dierbaren gezond blijven. Bedankt voor jouw bijdrage aan het veilig houden van onze gemeenschap.