Tips van Getaround voor tijdens de feestdagen

Als je je auto deze kerst niet gebruikt, zijn er geweldige mogelijkheden om er honderden euro's mee te verdienen.

Kerstmis is een populaire tijd voor het delen van auto's. Veel mensen reizen voor een langere periode om familie en vrienden te bezoeken, en ze hebben een ruime auto nodig om kerstcadeaus, bagage en winteruitrusting in kwijt te kunnen. Hier zijn onze beste tips voor tijdens de feestdagen.

Benadruk vierwielaandrijving en een goede bagageruimte

Tijdens de kerst- en nieuwjaarsweekenden is er veel vraag naar auto's met veel bagageruimte en vierwielaandrijving. Zorg ervoor dat je deze eigenschappen benadrukt bij potentiële huurders. Daarnaast wint het gebruik van elektrische auto's voor de kerstdagen aan populariteit. Als de auto volledig is gevuld met passagiers, wordt het een zeer aantrekkelijk en milieuvriendelijk alternatief ten opzichte van andere vervoermiddelen.

Vul de tank en laad de batterij op

Een volle brandstoftank of een volledig opgeladen batterij van een elektrische auto verbeteren de ervaring van de huurder. Daarnaast raden we aan om ervoor te zorgen dat de batterij volledig is opgeladen, omdat deze tijdens de wintermaanden vaak een iets lagere capaciteit heeft.

Ruim de kofferbak op en reinig de auto

Een opgeruimde auto heeft ruimte voor meer bagage en meer kerstcadeaus. Maak goede foto's van een goed onderhouden kofferbak om de capaciteit te laten zien. Vergeet niet om ook foto's te maken met de stoelen neergeklapt. Een goed onderhouden en schone auto is veel leuker om op te halen. Tegelijkertijd geeft het een duidelijk beeld van de staat van de auto en zorgt het ervoor dat zowel de eigenaar als de huurder op de hoogte zijn van de staat waarin de auto zich bevond toen deze werd opgehaald.

Verbeter de veiligheid

Hoewel alle auto's op Getaround EU-goedgekeurd en verzekerd zijn, zijn er verschillende stappen die een eigenaar kan nemen om de veiligheid van zijn of haar auto te verbeteren. Dit omvat het controleren of de winterbanden voldoen aan de wettelijke normen, het reinigen van de wielen van zout en wegafval, ervoor zorgen dat de ruiten zowel van binnen als van buiten schoon zijn, het bijvullen van de ruitensproeiervloeistof en het dubbel controleren of de veiligheidsbenodigdheden zoals de gevarendriehoek, het reflecterend vest en het reservewiel gemakkelijk bereikbaar zijn.

Houd de kalender van de auto up-to-date

Door een up-to-date kalender bij te houden, zorg je ervoor dat huurders je auto kunnen zien op de data die ze zoeken. Zorg ervoor dat je dagen blokkeert waarop je de auto zelf gebruikt en niet beschikbaar bent voor verhuur. Reageer bovendien snel op alle vragen en verzoeken.

Pas je prijzen aan op basis van de vraag

We raden je aan om je prijzen aan te passen aan het vraagniveau in december en aan perioden met minder vraag. Om tijd te besparen kun je ook Slimme Prijsbepaling activeren. Met Slimme Prijsbepaling worden de prijzen voor je auto automatisch aangepast aan de wisselende vraag.

Controleer meerdere ophaallocaties

Je kan de zichtbaarheid van je auto vergroten door je auto af te leveren op maximaal acht punten, waaronder treinstations en luchthavens. Meer zichtbaarheid leidt tot meer boekingen! Ga naar de pagina van je auto om deze relevante locaties toe te voegen en maak optimaal gebruik van deze functie.

Maak je auto sleutelvrij - verhuur je auto terwijl je weg bent

Door Getaround Connect te installeren, kan je auto worden geopend met de Getaround app. Op deze manier hoef je de huurder niet meer te ontmoeten om de autosleutels te overhandigen en kan de auto bijna zichzelf verhuren. Dit is een zeer gewilde functie door huurders, die zeer winstgevend kan zijn voor eigenaren. Na verloop van tijd kunnen gebruikers van Getaround Connect twee keer zoveel verdienen als andere eigenaren.

Wij van Getaround wensen iedereen fijne feestdagen!