Hoe maak je de beste foto’s van jouw auto?

Drivy Community Blog-How to take great photos of your car.png

Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Daarom is het nemen van mooie foto's van je auto is een belangrijk onderdeel voor je zoekertje. Ze trekken namelijk de aandacht van de huurders  en maken hen verliefd op jouw auto - ook al is het maar voor even.

Op onze website krijgen auto’s met aantrekkelijke foto’s 3 keer meer aanvragen dan auto’s met niet erg geslaagde foto’s. Om je te helpen succesvolle foto’s te nemen, geven we je vijf tips voor het nemen van de beste foto’s van je auto.

Geen zorgen, het is makkelijker dan je denkt!


Tip #1: Liggende foto’s

Screenshot 2019-01-18 at 11.48.44.png

Het is misschien dan wel het eenvoudigste advies, maar ook het belangrijkste. Enkel door je telefoon 90 graden te draaien wordt de foto al veel mooier. We hebben vaak de neiging om foto’s in portretmodus te nemen, maar de foto’s op Drivy worden geoptimaliseerd om ze te laten zien in landschapsformaat. Dit is nu eenmaal de beste manier om een auto te tonen op foto. De portretfoto’s worden bijgesneden en daardoor zijn de huurders minder geïnteresseerd. Gemakkelijk, nietwaar?

Denk bijvoorbeeld aan hoe automerken hun auto’s in advertenties tonen: de foto’s worden het vaakst vanuit een hoek. De reden is simpel: deze schuine hoek geeft het beste beeld van de auto.

Tip #2: De perfecte hoek

Schoonheid is slechts een kwestie van perspectief. Of het nu links of rechts is, maak een foto vanuit een schuine hoek om als hoofdfoto van je zoekertje te gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan hoe automerken hun auto’s in advertenties tonen: de foto’s worden het vaakst vanuit een hoek genomen om de advertenties aantrekkelijker te maken. De reden is simpel: deze schuine hoek geeft het beste beeld van de auto. Jij kan hetzelfde doen voor jouw auto om de huurders een evenwaardig beeld te geven van de voor- en achterkant en de grootte van je auto.

Tip #3: Jouw auto, een ster!

Je auto moet het middelpunt van de foto’s zijn, dus plaats hem goed vooraan en gecentreerd in het kader. Ga wat stapjes achteruit zodat je de hele auto kan laten zien zonder bijsnijden. Let er ook op dat je geen personen of andere auto’s mee op de foto neemt. Dat kan misschien moeilijk zijn als je de foto’s neemt in een drukke straat, daarom raden we je aan je auto te fotograferen op een rustige locatie.

Tip #4: Vergeet de achtergrond niet

Naast de auto zelf is de locatie een tweede belangrijk element bij het nemen van de perfecte foto’s. Je bent niet verplicht om de auto te tonen op de plaats waar hij normaal geparkeerd staat. Zoek een leuke plek waar je auto goed uit de verf komt. Het platteland of het strand zijn altijd succesvolle keuzes, maar de stad kan ook top zijn - gekleurde muren of contrasterende oppervlakken kunnen een mooie achtergrond vormen.

Naast de auto zelf is de locatie een tweede belangrijk element bij het nemen van de perfecte foto’s. Zoek een leuke plek waar je auto goed uit de verf komt.

Tip #5: Spots aan!

Alles ziet er mooier uit in het juiste licht. Maak ‘s nachts geen foto’s, want dan moet je een flits gebruiken en dan zullen de foto’s niet erg flatterend overkomen. Natuurlijk licht werkt altijd beter.

Nog een extra tip: Neem geen foto’s rond het middaguur wanneer de zon op haar hoogste punt staat. Hierdoor krijg je schaduwen en heldere reflecties, wat geen goed resultaat geeft. Als het kan, neem dan vroeg in de ochtend of bij zonsondergang foto’s, dan schijnt de zon minder fel. Je kan de foto’s ook nemen op bewolkte dagen, zoals op onderstaande foto.

Een laatste dingetje…

Nu je weet hoe je de mooie foto’s neemt, is dit de uitgelezen kans om wat meer tijd te spenderen met je auto. Rijd ermee naar een pittoreske locatie en update de foto’s van je zoekertje (dat kan je trouwens direct doen via de app). De hoofdfoto is het belangrijkst, maar aangezien je nu toch bezig bent, maak dan zeker ook foto’s vanuit andere hoeken en van de binnenkant van je auto. Ze geven de huurders een beter beeld van je auto en moedigen hen aan om hopelijk jouw auto te boeken voor hun volgende Drivy-rit.

Vertrekken maar!