Zo werkt Direct Reserveren

Drivy Community Blog-Introdution to Instant Booking.png

Zoals de naam het al aangeeft, maakt de functie Direct Reserveren het mogelijk auto’s onmiddellijk te reserveren op Drivy. Hierdoor sparen zowel huurders als eigenaars enorm veel tijd!
Met Direct Reserveren kunnen huurders een auto onmiddellijk reserveren in slechts enkele klikken, zonder te hoeven te wachten op de goedkeuring van de eigenaar. Steeds meer huurders filteren trouwens hun zoekopdracht op auto’s met de Direct Reserveren-functie. Je zou deze aanvragen toch niet willen mislopen, toch?

Waarom eigenaars auto’s met Direct Reserveren verkiezen

Als eigenaar hoef je geen tijd meer te besteden aan het accepteren van je reserveringsaanvragen. Zodra de huurder je auto selecteert, gaat hij onmiddellijk over tot de betaling. Telkens als een huurder jouw auto reserveert, krijg je een melding. Jij moet dus enkel actie ondernemen wanneer de huurder de reservering bevestigt?

Hoe het werkt

Direct Reserveren is beschikbaar voor auto’s met een uitstekende aanvaardingsratio en een lage annuleringsratio. Eens de Direct Reserveren-optie is geactiveerd, verschijnt jouw auto met een flitssymbool in de zoekopdracht om dit aan te geven aan de huurders.

Nadat een huurder jouw auto heeft uitgekozen (dankzij je aantrekkelijk zoekertje), gaat hij onmiddellijk over tot de betaling.

Tips voor het gebruik van Direct Reserveren

  1. Houd je kalender altijd up-to-date om te vermijden dat je bevestigde reserveringen moet annuleren.  

  2. Zorg ervoor dat je huurvoorwaarden goed aangegeven zijn voordat je Direct Reserveren activeert, zodat je niemands tijd verspilt als ze niet voldoen aan je voorwaarden.

  3. Leg de criteria vast voor de huurder die je auto direct wil reserveren (je kunt bv. filteren op huurders die een slechte beoordeling hebben gehad)

  4. Schrijf een gepersonaliseerd bericht dat automatisch verstuurd wordt naar de huurder eens de huur is bevestigd. Dit maakt de ervaring net dat ietsje leuker voor de huurder, waardoor ze het zeker niet snel zullen vergeten.

  5. Als je niet zeker bent van je planning of als je Direct Reserveren wilt deactiveren kan je dit op ieder moment doen in Mijn auto’s.

⚠️ En niet te vergeten...

Om te garanderen dat zowel onze huurders als eigenaars de beste huurervaring beleven op Drivy, volgen we de annuleringsratio bij direct te reserveren auto’s van nabij op. Indien je te vaak annuleert zullen we de Direct Reserveren-optie van je auto deactiveren.