Hoe het perfecte zoekertje aanmaken

Drivy Community Blog-How to create perfect listing.png

Bij Drivy willen wij je helpen je inkomsten te verhogen door je auto zo vaak mogelijk te delen. Iedereen wil wel een centje bijverdienen, toch? Daarvoor is het belangrijk een zoekertje aan te maken dat de aandacht van potentiële huurders trekt, die ze overtuigt jouw auto te reserveren.

Volg de 4 stappen hieronder voor het creëren van hét perfecte zoekertje:

1. Neem foto’s die je auto van zijn beste kant tonen

Foto’s zijn het belangrijkste deel van je zoekertje, ze trekken meteen de aandacht. Het is het dus zeker waard om de tijd te nemen om kwaliteitsfoto’s van je auto te maken. Let op, je moet natuurlijk geen professionele shooting opzetten (tenzij je dat zelf wilt) - een goed verlichte achtergrond in combinatie met een kwaliteitscamera volstaat al om je auto er aantrekkelijker te laten uitzien voor potentiële huurders. Je kunt ook foto’s nemen met de mobiele app en ze zo onmiddellijk op je profiel uploaden.

Maak je je zorgen om je fotografie-skills? Volg onze eenvoudige tips voor het maken van mooie foto’s van je auto.

2. Kies voor een gedetailleerde profielbeschrijving

Een zoekertje met mooie foto’s alleen is niet genoeg - je auto moet natuurlijk ook de behoeftes van de huurder tegemoetkomen. Je weet maar nooit naar wat voor informatie de huurder opzoek is, dus denk eraan: hoe meer details over je auto’s prestaties, accessoires en uitrusting (bv. dakdrager, cd-speler, optioneel kinderzitje), hoe beter. Een zoekertje met gedetailleerde informatie schept vertrouwen bij de huurders.

Indien je je auto enkel wenst te verhuren onder bepaalde voorwaarden, denk er dan aan die aan te geven in “Mijn voorwaarden” zodat je geen aanvragen moet weigeren.

3. Houd je kalender up-to-date

Het regelmatig updaten van je kalender is essentieel! Waarom? Op die manier ontvang je enkel aanvragen die overeenkomen met je auto’s beschikbaarheid en hoef je geen aanvragen te weigeren. En wist je dat: hoe meer aanvragen je accepteert, hoe hoger je zoekertje in de zoekresultaten komt te staan? Voor ritten zonder Drivy Open kun je trouwens de specifieke uren, waarop je je beschikbaar bent om de sleutels over te dragen, aangeven in de ‘begin- en einduren tab’.

4. Stel een correcte prijs in

Als eigenaar op Drivy, heb je de vrijheid om te kiezen hoeveel het kost om je auto te reserveren. Je kunt zelfs je prijs per dag aanpassen. De prijs die huurders zien voor je zoekertje is de som van de prijs die jij hebt ingesteld, plus de verzekeringskosten en een huurkost. Let wel op: als je je prijzen te hoog instelt, is het mogelijk dat huurders voor een goedkopere optie kiezen. Als je ze te laag instelt daarentegen, verdien je minder per rit dan je zou kunnen verdienen.  

Om je te helpen bij het kiezen van juiste prijzen, kies “Variabele prijzen” (hiermee wordt je prijs aangepast tijdens drukke dagen tijdens weekende en vakanties) en volg onze prijsaanbevelingen om de beste prijs voor je auto in te stellen. Je kan zelfs per dag een aangepaste prijs instellen.Op die manier kun je je inkomsten optimaliseren gedurende drukke periodes en een competitieve prijs aanbieden gedurende rustigere periodes.

Voor meer informatie over de prijsinstellingen voor je zoekertje, raadpleeg dan zeker onze artikels over hoe de prijzen worden berekend en onze tips om je inkomsten te verhogen.