Verandering van prijsstructuur op 11 december

Drivy Community Blog-New pricing-EUR.png

Drivy is de afgelopen jaren flink gegroeid en telt nu meer dan 2 miljoen gebruikers in 6 landen. Zo’n 35.000 eigenaars verdienen geld aan het verhuren van hun auto’s. Om de gebruikerservaring voor zowel huurders als eigenaars te optimaliseren, passen we vanaf 11 december 2018 onze prijsstructuur aan voor alle auto’s. Deze migratie wordt geleidelijk uitgevoerd en je ontvangt een melding van wanneer jouw auto(’s) geüpdatet zijn.

Je betaalt geen verzekeringskosten meer -- huurders doen dit voor jou

De afgelopen 8 jaar stelden eigenaars de prijs in die de huurders gingen betalen voor de rit. 30% van die prijs werd dan ingehouden voor de verzekering, pechverhelping en servicekosten van Drivy.

Na deze wijziging stel je een nieuwe dagprijs in, waarin de verzekering niet inbegrepen zit. Juist omdat die verzekeringskosten niet meer van je huurprijs afgaan, verlagen je prijzen.

De verzekeringskosten en de kosten voor pechverhelping worden direct door de huurder betaald. Op dit moment is die prijs voor iedereen gelijk, en later in 2019 zal die prijs worden aangepast aan de rit voor een slimmere en eerlijkere prijs.

Huurders en eigenaars delen de servicekosten van Drivy

We gebruiken de servicekosten om ons platform constant te kunnen verbeteren. Nu staan zowel de huurder als de eigenaar in voor deze kosten:

  • Een servicekost van 21% die wordt ingehouden op je nieuwe dagprijs

  • Huurders betalen een vaste kost van € 3 per rit

Je inkomsten per huurdag zouden niet moeten dalen met meer dan € 1

Terwijl onze nieuwe prijsstructuur de prijzen op ons platform doen stijgen, kan het zijn dat jouw inkomsten met maximaal € 1 per rit dalen.

Je moet zelf niets doen, wij passen de prijs voor jou aan. Van deze nieuwe prijs worden geen verzekeringskosten afgehouden en we zorgen ervoor dat je inkomsten zo min mogelijk veranderen.

Hier zie je stap voor stap hoe een rit van één dag aan € 40 gaat veranderen na onze wijziging:

Pricing-Explainer-BENL.png
Je verdient meer aan extra kilometers

In het bovenstaande voorbeeld hebben we geen rekening gehouden met extra kosten: zo zijn de kosten per extra kilometer vereenvoudigd en verdien je er 20% meer aan dan eerst. Die prijzen worden door ons vastgelegd en daar lever jij geen servicekosten op in.

Je vindt hier een gedetailleerde lijst voor de prijzen van extra kilometers.

Waarom deze wijziging? Een betere service en meer verhuringen

Met onze nieuwe servicekosten kunnen wij investeren om jouw gebruikerservaring te optimaliseren en je inkomsten te verhogen.

  • Marketing: We verhogen onze zichtbaarheid en dan vooral voor business demand en het laagseizoen om jou het hele jaar door meer huurders te brengen.

  • Vertrouwen en veiligheid: We verbeteren ons verificatieproces voor huurders en breiden ons claimsteam uit om het aantal incidenten te verminderen en deze sneller te behandelen.

  • Klantendienst: We breiden ons team uit en ontwikkelen nieuwe tools om 24/7 ondersteuning te bieden en steeds een hogere reactiesnelheid en kwaliteit te garanderen voor zowel huurders als eigenaars.

  • Drivy Open: We blijven investeren in deze technologie en houden de installaties en de-installaties (ter waarde van meer dan € 150 per auto) gratis voor onze gebruikers.

Wij bij Drivy zijn je erg dankbaar dat je ons je auto’s toevertrouwt. Als partner is het van cruciaal belang dat we jouw vertrouwen behouden door transparant te zijn over hoe we ons platform uitbreiden en verbeteren. We kijken ernaar uit deze samenwerking met jou voort te zetten.

Veelgestelde vragen


Moet ik mijn prijzen aanpassen?

Nee, jij moet je prijzen zelf niet aanpassen. Wij zullen jouw prijs updaten zodat je inkomsten nauwelijks veranderen. We raden je aan om onze voorgestelde prijzen aan te houden zodat je auto niet te duur is en daardoor minder snel gekozen wordt.

Voor de rest blijven onze tips hetzelfde: verlaag je prijs in het laagseizoen en verhoog je prijs tijdens het hoogseizoen, zoals bijvoorbeeld tijdens de kerstvakantie. Je kan dezelfde techniek toepassen voor doordeweekse dagen en het weekend. Met je prijzenkalender stel je dit gemakkelijk en snel in.


Waarom gaan mijn netto-inkomsten per rit omlaag in vergelijking met het oude systeem?

Eerst en vooral heeft onze verzekeraar ervoor gekozen om de prijzen voor de verzekering te verhogen.

Daarnaast houden die netto-inkomsten geen rekening met alle extra kosten, zoals de prijs per extra kilometer die we voor jou hebben verhoogd.

Drivy neemt een iets hogere commissie om te kunnen investeren in marketing, kwaliteit, klantenservice, technologie en zichtbaarheid van je auto’s. Op deze manier trekken we meer huurders naar ons platform aan en blijven je inkomsten per auto groeien. Dat is voor jou als partner natuurlijk een interessante evolutie. En ter vergelijking: er werd eerst 19,5% ingehouden op je prijs exclusief de verzekering, en nu is dat 21%.


Wat gebeurt er met de ritten die al gereserveerd zijn?

Alle ritten die vóór deze wijziging gereserveerd werden, behouden de oude prijzen, ook in geval van verlengingen of wijzigingen aan de rit.


Wanneer zal de wijziging plaatsvinden?

We gaan deze wijziging vanaf 11 december geleidelijk doorvoeren. Aangezien we ervoor willen zorgen dat de wijziging voor meer dan 50.000 auto’s zonder problemen verloopt, voeren wij de aanpassing in verschillende groepen uit de volgende dagen en weken. Wanneer jouw auto(‘s) aan de beurt is (zijn), krijg je hier meteen een bericht over. Jij hoeft dan verder niets te doen.


Hoe werken de servicekosten voor de huurder?

De servicekosten voor huurders hangen niet af van de huurduur. De prijs zal altijd tussen de € 2,50 en € 3,50 liggen, voor een gemiddelde van € 3 per huur.


Wat verandert er aan de kosten per extra kilometer?

De kosten per extra kilometer werden eerst inbegrepen in de totale huurprijs. Daarom werden hier ook de servicekosten op ingehouden. We hebben dit systeem nu vereenvoudigd en de extra kilometers worden apart gehouden van je nieuwe prijs en van de servicekosten.

In België zien jouw nieuwe inkomsten per extra kilometer er als volgt uit:

  • 10 cent voor een voertuig van de Economy-categorie

  • 12 cent voor een voertuig van de Comfort-categorie

  • 18 cent voor een voertuig van de Privilege-categorie