Waarom je nooit een reservering mag annuleren

Drivy Community Blog-Why you should never cancel a booking.png

Niemand vindt het leuk wanneer ze jouw reservering annuleren, en zeker niet wanneer dit je hele agenda overhoop gooit. Stel je voor dat het vervoermiddel dat jij nodig hebt om op vakantie te vertrekken of om naar een belangrijke vergadering te gaan, op het laatste moment geannuleerd wordt. Gevolg? Een hoop stress, frustratie, woede, … het kan gewoon niet erger.

Als eigenaar en daarmee ook lid van de Drivy gemeenschap, ben je verantwoordelijkheid voor jouw deel van de overeenkomst zodra de boeking bevestigd is.

Waarom is dat belangrijk?

Een bevestigde reservering annuleren heeft een negatieve impact op het vertrouwen van de bestuurders die een auto huren via Drivy. Wanneer een reservering van een huurder geannuleerd wordt, dan is het mogelijk dat hij of zij nooit meer opnieuw een auto bij Drivy wil huren. Ze zullen een slechte beoordeling over jou achterlaten op de website en in hun naaste omgeving Drivy afraden. Dat is de slechte reclame zowel voor jou als voor ons.

Als eigenaar en daarmee ook lid van de Drivy gemeenschap, ben je verantwoordelijkheid voor jouw deel van de overeenkomst zodra de boeking bevestigd is.
Calendar.jpg

Hoe kan je zo’n situatie vermijden?

  • Duid de dagen aan wanneer je auto beschikbaar is

Om er zeker van te zijn dat je auto beschikbaar is voor reservering, moet je ervoor zorgen dat je Drivy-kalender up-to-date blijft. Als je niet zeker bent of je auto voor een bepaalde periode beschikbaar is, neem dan het zekere voor het onzekere en zet je kalender op onbeschikbaar totdat je wagen weer vrij is te gebruiken.

  • Heb vertrouwen in onze controleprocedure

Je hoeft geen schrik te hebben om oneerlijke bestuurders in jouw wagen te ontvangen. Om je gerust te stellen; elke bestuurder moet een controleprocedure doorstaan vooraleer hij of zij toegang krijgt tot jouw auto. Onze ondersteunende doorlichtingssoftware controleert hun documenten en scant het gezicht om er zeker van de zijn dat beide overeenkomen. Bekijk hier hoe het werkt.

⚠️Nog één ding…

Wij houden de annuleringspercentages nauwlettend in de gaten. Als je reserveringen herhaaldelijk en onterecht annuleert, zullen we in de toekomst misschien verplicht zijn om je zoekertje en profiel te verwijderen.