Waarom een duidelijke beschrijving onmisbaar is

Drivy Community Blog-Why an accurate description matters.png

Veel huurders vinden nauwkeurigheid en transparantie net zo belangrijk als lage prijzen. Want zeg nu zelf, heb je ooit al eens iets online gekocht dat er in het echt toch anders uitzag? Waarschijnlijk heeft dit je teleurgesteld en voelde je je misschien zelfs opgelicht. Natuurlijk willen we niet dat dit gebeurt bij huurders die via Drivy een auto reserveren.

Een nauwkeurige beschrijving van je auto is dan ook fundamenteel om veel reserveringen en veel goede beoordelingen te krijgen. Naast de foto’s van je auto bekijken potentiële huurders ook de beschrijving. Dit is een kans om jezelf te onderscheiden van alle andere eigenaars en om huurders te overtuigen dat ze juist jouw auto moeten kiezen.

Er zijn 4 dingen waarmee je rekening zou moeten houden wanneer je de beschrijving van je auto invult:


1. Het verschil zit ‘m in de details

Voor je zoekertje geldt: hoe meer details, hoe beter. Schrijf een duidelijke en waarheidsgetrouwe beschrijving, zodat je huurders meteen weten waar ze aan toe zijn wanneer ze de auto ophalen. Je kan het bijvoorbeeld hebben over de staat van je auto, functies waarover je auto beschikt, brandstofgebruik, comfort en nog veel meer.

Dit geldt trouwens ook voor je huurvoorwaarden. Als je bijvoorbeeld liever niet hebt dat een huurder dieren meeneemt in de auto, dan kan je dit beter van tevoren duidelijk aangeven in plaats van achteraf een ontevreden huurder te hebben die niet op de hoogte was van jouw voorwaarden.

2. Huurders hebben niet veel tijd (en geduld) ...

Huurders willen graag alles weten over je auto en niet zozeer over jouw levensloop. Geef de potentiële huurder dus alle relevante informatie, maar zorg ervoor dat hij of zij snel deze punten kan filteren. Heb je veel informatie? Gebruik dan bullet points. Wil je uitleggen waarom iets is zoals het is, doe dit dan gericht en geef geen onnodige details. En, het is misschien vanzelfsprekend, gebruik geen beledigende taal of TE VEEL HOOFDLETTERS. Deze elementen ontmoedigen potentiële huurders namelijk.

Een nauwkeurige beschrijving van je auto is dan ook fundamenteel om veel reserveringen en veel goede beoordelingen te krijgen.

3. … En ze hebben een hoop vragen

Stel je voor: je bent een huurder en je zoekt een auto. Wat wil je weten voor je reserveert? Lees je beschrijving nog eens door en probeer te antwoorden op eventuele vragen die een lezer zou kunnen hebben. Op deze manier verlaag je het aantal berichten dat je moet beantwoorden voor het begin de huur (wat je een hoop tijd kan besparen) en laat je de potentiële huurder zien dat je niets te verbergen hebt.

4. Je auto is uniek

Wat maakt jouw auto nu zo bijzonder? Naast de basisinformatie kan je ook best vertellen waarom jouw auto zo bijzonder is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alle extra functies die jouw auto heeft en die het verschil maken met andere auto’s. Heeft jouw auto een fietsdrager? Of een grote koffer? Of een buitengewoon geluidssysteem? Vertel de huurder over alle kleine extra’s die jouw auto niet alleen praktisch en comfortabel maken, maar vooral ook een waar genoegen om in te rijden.