Onze tips om je inkomsten te verhogen via Drivy

Drivy Community Blog-Top tips to earn more-fr.png

Of je nu één of meerdere auto’s deelt via Drivy, het is en blijft een slimme manier om de kosten van je auto te dekken. Uiteraard willen wij dat je veel geld kan verdienen met je auto, maar daar hoef je niet noodzakelijk je prijzen voor te verhogen.

Hieronder 5 tips om je inkomsten te optimaliseren:

#1: Installeer Drivy Open

Is jouw auto nog niet uitgerust met Drivy Open? Dan wordt het zeker tijd om dit te doen! De Drivy Open-technologie is speciaal ontwikkeld om het voor geverifieerde huurders mogelijk te maken om je auto te openen via hun smartphone. En jij hoeft helemaal niets te doen! Je kan je auto dus veel vaker verhuren zonder je zelfs te moeten verplaatsen.

En even tussen ons: steeds meer huurders filteren enkel op auto’s die uitgerust zijn met Drivy Open. Jij wil deze potentiële huurders toch niet mislopen?

Met Drivy Open kunnen geverifieerde huurders je auto via hun smartphone openen. En jij hoeft helemaal niets te doen! Je kan je auto dus veel vaker verhuren zonder je zelfs te moeten verplaatsen.

#2: Activeer Direct Reserveren

Huurders zijn gek op Direct Reserveren. Het bespaart de huurder namelijk een hoop tijd en stress in plaats van te wachten op een antwoord van de eigenaar. Voor jou scheelt dat natuurlijk ook een hoop tijd, en zoals je weet: tijd is geld!

Voor auto’s die Drivy Open al geïnstalleerd hebben wordt Direct Reserveren automatisch geactiveerd. En geen zorgen, de identiteit van je huurders wordt door ons team gecontroleerd.

Indien je nog geen Drivy Open hebt, dan is Direct Reserveren een manier om potentiële huurders aan te sporen meteen te reserveren. Maar let op: wanneer je auto gereserveerd wordt, wordt er natuurlijk van jou verwacht dat je je aan de afspraak houdt en dus niet annuleert. Zorg er dus voor dat je kalender altijd up-to-date is en vul je voorwaarden in (bijvoorbeeld enkel vanaf een bepaald uur enz.).

#3: Gebruik de prijzenkalender

We weten natuurlijk allemaal dat de prijzen van hotels fors stijgen tijdens het hoogseizoen. Ook Drivy kent verschillende periodes in het jaar waar de vraag sterk stijgt. Als eigenaar kan je hier je voordeel uit halen door je prijzen aan te passen aan de vraag. Het staat je dus vrij om je prijzen te verhogen tijdens weekends, schoolvakanties, feestdagen … . Je moet eigenlijk maar drie verschillende prijzen kiezen: één voor het weekend, één voor doordeweeks en één voor de vakanties. Wanneer je dit hebt ingevuld, kunnen wij de dynamische kalender activeren. Dit betekent dat de prijzen tot 6 maanden vooruit gepland kunnen worden. Uiteraard blijf jij de baas over je eigen prijzen en heb je de vrije keuze om onze aanbevelingen wel of niet op te volgen.

#4: Onderscheid jouw zoekertje van de menigte

Hoe aantrekkelijker een zoekertje eruit ziet, hoe meer succes en hoe meer geld er verdiend wordt. Om de aandacht van potentiële huurders te trekken, moet je natuurlijk mooie foto’s maken. Weet je niet hoe je daaraan kan beginnen? Lees dan hier onze tips.

Daarnaast mag de kracht van een gedetailleerde beschrijving niet ontbreken. Leef je in in de huurder en bedenk welke informatie hij nodig zou hebben. En misschien kan je jezelf ook kort voorstellen in je zoekertje? Dit schept namelijk vertrouwen. In ieder geval is het erg belangrijk dat je voldoende aandacht besteedt aan het opstellen van je zoekertje, want dit is voor sommige huurders een doorslaggevende factor. De huurder vindt snel de auto die bij hem past, en jij vindt snel een huurder die je inkomsten verhoogt.

#5: Onderhoud je auto

Als je de huurder laat zien dat je veel zorg draagt voor je auto, dan krijg je deze meestal ook in perfecte staat terug. De kans is dan ook een stuk groter dat diezelfde huurder je auto opnieuw wil boeken.

Wie wil er niet in een schone auto rondrijden? Als je de huurder laat zien dat je veel zorg draagt voor je auto, dan krijg je deze meestal ook in perfecte staat terug. En daarbij verhoogt een schone auto ook nog eens de kans op een hele goede beoordeling.

De huurder heeft dus een hele goede ervaring gehad met jouw auto. De kans is dan ook een stuk groter dat diezelfde huurder je auto opnieuw wil boeken, in plaats van het risico te lopen op een slechtere ervaring.

Check regelmatig of je auto wel schoon genoeg is en ga er regelmatig met de stofzuiger doorheen. Als je auto vaak verhuurd wordt, kan je misschien ook iedere maand een grote schoonmaak houden om de binnen- en buitenkant van de auto goed schoon te maken. Op die manier ziet je auto er altijd tip top in orde uit. Want vergeet niet: een schone auto tovert een lach op ieders gezicht. Het is een kleine moeite met een groot effect op je inkomsten!