Hoe verifieert Drivy huurders?

Drivy Community Blog-How we verify drivers.png

Je auto is uitgerust met Drivy Open en je hoeft je eindelijk niet meer aan te passen aan je huurders om de sleutels te overhandigen. Maar natuurlijk wil je er wel zeker van zijn dat de gebruikers die je auto gaan huren wel te vertrouwen zijn. Drivy neemt de identiteitscontroles op zich zodat jij je auto met volle gemoedsrust kan verhuren.


Maar hoe doen wij dit?

Iedere huurder die een Open-auto wil huren, moet een gebruiksvriendelijk verificatieproces doorlopen. We vragen de huurder eerst een foto te maken van het rijbewijs en van een identiteitsdocument. Daarna wordt gevraagd een korte selfie-video op te nemen waarin simpele handelingen moeten worden uitgevoerd. Onze speciale software detecteert het gezicht en controleert of dit overeenkomt met de foto’s op de gevraagde documenten. Op die manier kunnen we er zeker van zijn dat de huurder is wij hij zegt te zijn.

Het is mogelijk dat het algoritme niet kan bepalen of het wel om de juiste persoon gaat. In dat geval voert ons team een handmatige verificatie uit.


Goed om te weten! Huurders met negatieve beoordelingen kunnen geen auto’s huren die met de Open-technologie zijn uitgerust.