Hoe werkt Drivy Open?

Drivy Community Blog-How Drivy Open works.png

Drivy Open - onze technologie waarmee je je auto met één klik op je smartphone kan openen - kan de troef van elke auto-eigenaar op Drivy worden. Dankzij de Drivy Open-box kan je je auto delen zonder zelf ter plaatse te moeten komen. Je kan het systeem zien als een soort selfservice, want je auto kan beschikbaar zijn wanneer jij dat misschien niet bent.

Begin je al warm te lopen voor Drivy Open? Controleer eerst of je voertuig wel compatibel is met onze hardware. Zorg er daarna voor dat je auto minstens 7 dagen per maand beschikbaar is om via Drivy verhuurd te worden. Kan je beide criteria al afvinken? Lees dan snel verder!

Huurders zijn volledig zelfstandig en worden voor, tijdens en na de rit via de Drivy-app begeleid.

Drivy Open installeren

Om aanvragen voor Drivy Open te kunnen ontvangen, moet de box eerst in je auto geïnstalleerd worden. Die box zorgt ervoor dat de huurder je auto kan lokaliseren en kan openen. Maak nu een afspraak met ons team om de box te installeren. Dit neemt ongeveer 1 à 2 uur in beslag en is gratis met je Drivy Open-abonnement.

Het Drivy Open-welkompakket

Het Drivy Open-welkompakket

Wanneer de hardware geïnstalleerd is, krijg je via e-mail instructies om je auto te activeren. Daarnaast neemt iemand van ons team contact met je op om te zien of alles werkt zoals het hoort. Je auto blijft ook met Drivy Open beveiligd: enkel huurders met geverifieerde profielen kunnen je auto huren en de auto wordt uitgerust met een immobilisator om diefstal tegen te gaan.

Screenshot 2019-01-25 at 17.52.21.png

Huurproces via Drivy Open

Met Drivy Open is het huurproces simpeler dan ooit. Huurders zijn volledig zelfstandig en worden voor, tijdens en na de rit via de Drivy-app begeleid.

Maar hoe werkt het?

  1. Laat je sleutels in de auto in het speciale Drivy opbergvakje (dit krijg je thuisgestuurd in ons welkomstpakket), en sluit je auto met je smartphone.

  2. Wanneer een huurder je auto boekt, krijg jij een melding. Het profiel van de huurder (waaronder dus het rijbewijs en identiteitsbewijs) wordt door Drivy geverifieerd.

  3. De geverifieerde huurder kan je auto via de app maximaal één uur voor het begin van de huur lokaliseren.

  4. De huurder wordt door de app begeleid om de staat van het voertuig vast te stellen. (Indien de auto beschadigd is en dit niet gemeld werd, zal de huurder dit aangeven.)

  5. De huurder kan je auto via de smartphone openen. Hij of zij moet eventueel het brandstofniveau ingeven (de kilometerstand wordt automatisch berekend door de box). Je krijgt een melding van zodra de rit van start is gegaan. Tijdens de huurperiode opent en sluit de huurder je auto gewoon met de sleutels.

  6. Aan het einde van de huur, wanneer de auto teruggebracht wordt, neemt de huurder foto’s van 8 verschillende kanten van de auto, geeft indien nodig het brandstofniveau aan en laat de sleutels achter in het opbergvakje in je auto. Daarna sluit de huurder je auto met de smartphone. Je ontvangt een melding aan het einde van de rit.

Prijsaanpassingen met Drivy Open

Bij auto’s die 100% compatibel zijn met Drivy Open, worden de kilometerstand en het brandstofniveau automatisch aan het einde van de huur door de box afgelezen. Prijsaanpassingen voor afstand of brandstof worden dan automatisch berekend en toegepast. Voor auto’s die niet compatibel zijn met dit systeem, moet het brandstofniveau handmatig ingevoerd worden.

Wanneer een huurder meer kilometers aflegt dan voorzien, dan worden deze kilometers automatisch verrekend (maar let op, wanneer een huurder minder kilometers maakt, worden deze niet terugbetaald). Indien de huurder je auto terugbrengt met meer of minder brandstof dan aan het begin van de huur, dan berekenen wij het verschil en ontvang jij of de huurder een vergoeding.

Toch nog niet helemaal overtuigd door Drivy Open? Lees dan ons artikel over waarom je Drivy Open zou moeten laten installeren.