Hoe worden de prijzen berekend op Drivy?

Drivy Community Blog-How pricing works at Drivy-fr.png

Wanneer een huurder een auto zoekt op Drivy, is de prijs misschien wel de meest doorslaggevende factor. Als eigenaar wil jij natuurlijk je inkomsten optimaliseren wanneer je via ons platform je auto deelt.

Om de perfecte prijs voor jouw auto in te stellen (dus niet te hoog en niet te laag), hebben wij een speciaal prijssysteem uitgedacht. Geen zorgen, dit is een simpel en zeer gebruiksvriendelijk systeem.

De basisprijs

Bij het aanmaken van je zoekertje, vragen we je een basisprijs in te stellen voor één dag. De basisprijs wordt gebruikt als referentie om te bereken hoeveel de huurder zal betalen en wat jij zal verdienen per verhuring. Zorg ervoor dat je met die prijs voldoende winst kan maken zonder potentiële huurders af te schrikken: de prijs wordt namelijk weergegeven in je zoekertje.

De basisprijs op, bijvoorbeeld, € 30 per dag zetten, betekent niet dat de huurder € 30 per dag zal betalen. De huurder betaalt € 30 plus de bijkomende kosten voor verzekering en reservering. Jij verdient € 30 min de Drivy servicekosten.

Nieuw bij Drivy? Stel dan een prijs in die ietsjes lager ligt dan de gemiddelde prijs voor je auto om huurders aan te trekken. Je kan de prijs later zonder moeite weer verhogen.

De adviesprijs

Weet je niet welke prijs je moet kiezen voor je zoekertje? Geen paniek, wij stellen je een prijs voor die gebaseerd is op het model van je auto, het bouwjaar en de prijzen van gelijkaardige auto’s.

Tip: Nieuw bij Drivy? Stel dan een prijs in die ietsjes lager ligt dan de gemiddelde prijs voor je auto. Op die manier trek je huurders aan die eerder zouden kiezen voor een auto die al een aantal (goede) beoordelingen heeft gekregen. Wanneer je daarna zelf een aantal goede beoordelingen krijgt, kan je de prijs zonder moeite weer verhogen.

Je inkomsten optimaliseren met variabele prijzen

Bovendien kan je kiezen om variabele prijzen voor je zoekertje in te stellen.
Met behulp van onze prijzenkalender kan je voor iedere dag van het jaar een speciale prijs instellen. Dit is de ideale manier om je aan te passen aan de vraag. Zo kan je je prijzen verhogen tijdens het weekend of de vakanties en kan je je prijzen verlagen op doordeweekse dagen. Aangezien je auto op die manier meer kans heeft om het hele jaar door verhuurd te worden, kan je je inkomsten met zo’n 30% verhogen.

Met variabele prijzen kan je je prijzen verhogen tijdens het weekend of de vakanties [en] kan je je inkomsten met zo’n 30% verhogen.

Kortingen

De basisprijs wordt gebruikt voor ons prijzensysteem om je inkomsten te optimaliseren. Een belangrijk element van dat systeem zijn de kortingen. De eerste dag blijft het duurste, zodat het verhuren van je auto rendabel blijft. De prijzen per dag verlagen in functie van het aantal dagen dat de huurder je auto nodig heeft. Op die manier blijf jij competitief en is het voor de huurder aantrekkelijker om jouw auto voor meerdere dagen te huren.

Reserveringen van minder dan 4 uur

Je basisprijs wordt ook gebruikt om de prijs voor korte verhuringen van minder dan 4 uur vast te leggen. De huurder betaalt dan 70% van de dagprijs. Deze prijs kan om verzekeringsredenen niet op zich gewijzigd worden: het moet namelijk boven een bepaalde grens liggen om de auto te kunnen verzekeren.

Kosten

De servicekosten van Drivy bedragen 21% van de prijs die jij instelt. Met deze kost kunnen wij het platform draaiende houden en de gebruikerservaring van zowel eigenaars als huurders fors verbeteren. De huurder betaalt zelf voor de verzekering en een huurkost van € 3.

Pricing-Explainer-BENL.png